top of page

Gil Dori ¨Resplandece el Sol de mediodía¨

poster Marija.jpg

COR ARTIS, projecte coordinat i dirigit artísticament per la pianista Maria Ivanovich, ofereix un concert benèfic en favor de la recerca en Atàxies.

El proper divendres 28 de setembre de 2018, en el marc del dia mundial de l’atàxia que és el 25 de setembre, se celebrarà un concert benèfic per recaptar fons que ajudin la recerca en favor de les Atàxies, un grup de Malalties Minoritàries que afecten a menys d’1 persona de cada 2.000 i que es caracteritza per una degeneració progressiva espinal i/o cerebral. El concert és organitzat per l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH).

El concert es farà a l’Auditori Municipal de Vilafranca (Av. Catalunya, 15, Vilafranca del Penedès), a les 20h, amb l’objectiu de recollir diners per a la recerca mèdica que ajudi a millorar la qualitat de vida dels afectats per aquesta malaltia i acosti l’esperança de trobar un tractament eficaç. Serà un concert de música clàssica amb la Polifònica de Vilafranca i els intèrprets solistes: Víctor Jiménez Díaz (Contratenor), Nikola Tanaskovic (acordió) i Maria Ivanovich (piano).

Els símptomes de les atàxies engloben problemes de coordinació, d’equilibri, de parla i pertorbacions de la marxa, fins a la malaltia cardíaca o altres greus disfuncions i poden arribar a ser molt invalidants per a l’autonomia personal. Les atàxies hereditàries representen gairebé un 50 % de les atàxies i tenen una base genètica d’herència autosòmica recessiva o dominant. Entre les atàxies recessives, la més comú és la de Friedreich, que afecta entre 2 i 4 individus de cada 100.000. Pel que fa a les atàxies dominants, els diferents tipus d’SCAs són les més estudiades.

La gran majoria d’atàxies no tenen tractament, encara que existeixen teràpies que poden millorar la qualitat de vida dels pacients. Tot i així, l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH) afirma que existeix bona recerca biomèdica en atàxies i l’associació vol fomentar-la i donar-la a conèixer.

bottom of page